HERSTELCOACHING

Operationeel managers verliezen hun GRIP op langdurig verzuim en het baart jou zorgen!

Je wil de operationeel managers helpen om het verzuim op hun afdeling terug te dringen, maar je ziet ze de verkeerde dingen doen. De focus ligt niet op adequate aanpak van langdurig verzuim, terwijl juist dat zo’n kostenpost is en de werkdruk op de afdeling verhoogt. Het lukt niet om het langdurige verzuim structureel terug te dringen.

Je ziet de afstand tussen de manager en zijn zieke medewerker steeds groter wordt, waardoor je de controle verliest over het herstel van de zieke medewerkers en ze langzaam uit beeld verdwijnen. Dit gaat jou aan het hart.

Het zou zo fijn zijn als uitgevallen medewerkers met stress op tijd geholpen worden

Als het ging zoals jij het voor ogen hebt, dan grijpen leidinggevenden eerder in als medewerkers uitvallen door stress. Ze krijgen in een zo vroeg mogelijk stadium hulp.

Dan ligt de focus wel op het voorkomen van langdurige uitval, zodat je minder kosten hebt aan verzuim en de werkdruk op de afdeling binnen de perken blijft. Dat scheelt weer nieuwe stressgevallen.

Managers houden goed contact met hun zieke medewerkers. Je houdt voeling met het herstelproces van de medewerkers en ze blijven binnenboord. De organisatie biedt de zorg aan haar eigen medewerkers waaraan die zo’n behoefte hebben.

Dat kan! Je kunt herstelcoaching inzetten

Met een kort en intensief coachingsprogramma van 10 sessies in vier maanden kun je de medewerker weer snel en optimaal aan het werk hebben.

Tijdens dit coachingsprogramma werken coach en medewerker intensief samen. De medewerker doorloopt de drie fases van herstel: opladen, oplossen en oppakken. In de laatste fase is samenwerking met en begeleiding van de operationeel manager nodig om de werknemer daadwerkelijk weer aan het werk te krijgen.

 

Na burn-out en stress weer aan het werk gaan

Na vier maanden zijn jouw langdurig zieke werknemers weer voor 40% aan het werk:

Gemiddeld duurt het dubbel zo lang, acht maanden, voordat een medewerker zijn werk weer oppakt. Met dit herstelcoachingstraject is het mogelijk dat de medewerker in vier maanden weer voor minimaal 40% terugkeert in haar of zijn werk.

Met vier maanden herstelcoaching help je de operationeel managers om precies te doen wat nodig is om het verzuim op hun afdeling te verlagen.

De kosten van langdurig verzuim lopen terug. Zodra een medewerker weer met goede begeleiding op zijn werkplek start, vermindert de impact van het verzuim op de werkdruk van de afdeling. Niet alleen de feitelijke werkdruk vermindert weer, maar ook de ervaren werkdruk daalt doordat de collega’s zien dat het verzuim ten einde loopt en adequaat wordt aangepakt.

Door herstelcoaching structureel toe te passen, zie jij je langdurig verzuimcijfers ook teruglopen.

Gedurende het hersteltraject heb je zicht op het verloop van het herstel: na elk van de drie fases informeert de coach je over de voortgang.
De medewerker houdt de leidinggevende actief op de hoogte (dat is deel van de begeleiding) en wordt steeds nauwer betrokken. Jij ziet dan ook dat het contact eerder groeit dan verwatert. De medewerker integreert gaandeweg weer in de afdeling en blijft het gevoel houden dat hij of zij deel is van de organisatie.

 

Wat investeer je?

Voor het totale begeleidingsprogramma van vier maanden (de fases van opladen, oplossen en oppakken) betaal je het bedrag van € 1.997,00 ex btw.

Wanneer Fase 1 Opladen al is afgerond (via de onlinetraining Stress de Baas of door deelname aan de herstelweek in Frankrijk) kan het traject ingekort worden. Dan betaal je € 1.297,00 ex btw.

 

Gesprek aanvragen

Je hebt een (aantal) medewerker(s) die al een lang thuis zijn door stress & burn-out. Je ervaart momenteel geen vorderingen in herstel. Om te voorkomen dat de kosten verder oplopen wil je een gedegen aanpak zodat je medewerkers weer terugkeren naar het werk.

Wil je dat ik meedenk over deze aanpak? Ik geef je op basis van jouw situatie advies om medewerker(s) weer écht aan het werk te krijgen.

Boek dan een adviesgesprek van 45 minuten via Zoom of bij jou op locatie (binnen een straal van 30 km).

Vul het onderstaande formulier in en schets kort even je probleem en vragen die spelen bij de toelichting. Na ontvangst krijg je toegang tot mijn agenda én een link voor Zoom. In 45 minuten kijken we samen naar jouw situatie waarbij ik je direct een aantal tips zal geven.

Laten we elkaar ontmoeten!

Nathalie Leenen
Herstelcoach voor stress & burn-out

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.