Medewerkers die uitgevallen zijn moeten snel weer aan het werk. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Er zijn medewerkers die nog aan het werk zijn, terwijl je ziet dat ze op omvallen staan. Hoe buig je dat op tijd om?

Het is oprecht een grote zorg voor je: veel van je medewerkers zijn overbelast. Er zijn tekorten ontstaan in de bezetting: vacatures zijn niet opgevuld en de bestaande medewerkers zijn overbelast. Onderling zijn ze heel loyaal, maar er spelen ook soms felle conflicten. Al die zorgzame mensen met grote harten zijn gevoelig voor verstoringen in de balans tussen hun werk en hun privéleven.
Er zijn al collega’s uitgevallen: door ziekte, stress of burn-out. En je ziet die lijn alleen maar stijgen.
Dat brengt jou in problemen met je doelstellingen. En het baart je zorgen om de mensen en het werk dat ze doen. Hoe voorkom je dat er nog meer van je mensen uitvallen?

Hoe verlicht je de stress?

    • Je haalt je doelstelling om het verzuim terug te dringen, bij lange na niet

    • Het management dringt aan op steeds striktere maatregelen, waar jij het verzuim op een nette manier wilt aanpakken

    • De extra projecten en regeldruk die je worden opgelegd, daar zie je best de zin en noodzaak van. Maar je voorziet tegelijkertijd dat er medewerkers door hun hoeven gaan als je het hen allemaal moet laten uitvoeren

    • Een groot deel van de uitval van medewerkers heeft een relatie met stress en burn-out. Je ziet wie er in de risicofase zitten, en je kunt ze niet allemaal op tijd helpen: je kunt immers pas ingrijpen als ze echt onderuit gaan. Het gaat je aan je hart.

Werkgevers met burn-out of stressklachten online helpen

GRATIS ADVIESGESPREK

Hoe pak ik mijn verzuim aan bij stress & burn-out?

Man showing business graph on wood table

Waar dit naartoe gaat als er niks verandert, dat kun je uittekenen: de verzuimcijfers gaan alleen maar omhoog, er vallen meer mensen uit en dus stijgt de belasting in de teams. Het is zo klaar als een klontje, maar je staat machteloos.

Je moet toezien hoe de een na de ander ziek thuis komt te zitten. Lang thuis blijft zitten. Veel goede krachten besluiten om het werkveld helemaal te verlaten en hun heil elders te zoeken. Jij blijft zitten met steeds meer onvervulde vacatures en medewerkers die het werk niet aan kunnen.

Don’t wait for the perfect moment,

Take the moment and make it perfect.

Zoey Sayward

Toch hoeft dat niet. Er ís iets aan te doen, preventief. Je kunt uitval van werknemers met stress & burn-outklachten voorkomen en de stress snel verlichten. Ik heb al veel mensen geholpen bij het herstellen van stress & burn-out en weet als geen ander hoe je dat in een vroeg stadium kunt voorkomen.

GRATIS ADVIESGESPREK

Hoe pak ik mijn verzuim aan bij stress & burn-out?

HERSTELCOACHING

Operationeel managers verliezen hun GRIP op langdurig verzuim en het baart jou zorgen!

STRESS DE BAAS

Online training

Nathalie Leenen

Als ervaringsdeskundige weet ik precies hoe je klem kan komen te zitten tussen werk en privé waarin je alle ballen in de lucht moet houden. Ik werk graag met mensen om samen de balans vinden tussen werk en privé.

Meer weten? Kijk dan mijn introductievideo over wat mij drijft of luister naar het interview met mij op New Business Radio!

Nathalie Leenen - Herstelcoach voor Stress en Burn-out

Video
Play Video