VOLG JIJ JE EIGEN ADVIES OP OM WERK EN PRIVÉ  IN BALANS TE HOUDEN?

Sanne heeft een leuke baan als teamleider van een groep van 6 collega’s. Ze geeft hen de ruimte en haar deur staat open bij vragen of om even te sparren. Waar het op kantoor goed gaat, is het nu thuis een stuk lastiger te managen voor Sanne. Haar dochter heeft een ongeluk gehad met haar paard en heeft met haar been in het gips extra hulp en aandacht nodig. Sanne en haar partner werken op kantoor, dus oma springt nu een paar dagen per week in om te helpen in huis.

Omdat Sanne zelf vrij streng is geweest naar haar teamleden om zich niet bij elk pijntje ziek te melden, wil ze nu graag door blijven werken. Ze is niet ziek, de situatie thuis is zoals het is. Maar tegelijk merkt ze dat ze afgeleid is, omdat ze zich zorgen maakt om haar dochter thuis. Gaat het wel goed met oma erbij? Moet ze niet even naar huis bellen? Heeft haar dochter genoeg afleiding?

In gesprek gaan

Na een rommelige ochtend, spreekt een collega haar bij de lunch aan op wat zij ziet gebeuren: “Sanne, je was vanmorgen te laat bij ons werkoverleg en je was er eigenlijk niet bij met je hoofd. Gaat dat wel lukken vanmiddag met die nieuwe klant? Of wil je dat ik die pitch van je overneem?” Sanne verzekert haar collega dat het goed komt, tot haar telefoon gaat. Oma is even naar huis en haar dochter zit verveeld en gefrustreerd op de bank. Of haar moeder naar huis kan komen. Sanne weet even niet wat ze nu moet doen, ze zit vast tussen werk en privé.

Sanne loopt naar haar collega toe en legt het verhaal aan haar uit. Haar collega neemt de pitch klus over en denkt met haar mee: “Sanne, neem vanmiddag vrij en ga voor je dochter zorgen. Kijk of een paar vriendinnen uit school kunnen komen de rest van de week. Dan kun je dit loslaten en op werk focussen wanneer je hier bent.”

Verbaasd en dankbaar neemt Sanne dit advies aan. s ’Avonds appt ze nog even met die collega om te bedanken voor haar begrip en het meedenken. Ze krijgt een smiley terug met de tekst: “Vorig jaar zat ik ook in zo’n situatie omdat mijn zoon zijn eindexamen niet dreigde te gaan halen. Toen heb je mij naar huis gestuurd. Dit kan gebeuren, volg je eigen advies op Sanne.” Dat mag Sanne zeker doen een volgende keer, bedenkt ze zich dankbaar.

Dit verhaal als voorbeeld

Dit verhaal is fictief, maar gebaseerd op ervaringen uit mijn praktijk waarin een teamleider zelf heel goed advies geeft en meedenkt met collega’s. Maar wanneer het bij hem of haar zelf een keer even minder goed gaat, in paniek schiet. De stress wordt dan groot en de problemen stapelen zich op.

Wat ik dan graag doe, wanneer iemand bij mij komt met deze situatie is kijken wat er wel mogelijk is. Niet alleen naar wat er nu even niet kan. Is er een collega die een vergadering of project kan waarnemen? Is er een mogelijkheid om thuis te werken voor een paar uur?

Ga in gesprek met je team

Als teamleider wil je er graag zijn voor je teamleden en collega’s, maar je mag er ook zijn voor jezelf. En omgekeerd kunnen die collega’s ook best wat overnemen en meedenken. Stel je eens voor dat je nu zelf in een vervelende situatie thuis komt, waardoor je op werk niet 100% aanwezig kunt zijn.

Neem een stap terug in zo’n situatie en bedenk je wat je aan een goede vriendin, collega of je partner zou voorstellen. Kun je ook zelf je eigen advies opvolgen?

Kom je nu zelf in zo’n lastige situatie terecht of heb je een collega die de balans kwijt is tussen werk en privé? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, ik werk als coach veel met mensen die even vast komen te zitten. Dat is geen blijvende situatie, maar het kan erg vervelend zijn wanneer het lang duurt. Ga naar de Contact pagina en stuur mij een bericht. [https://www.nathalieleenen.nl/werkgevers/contact/]