Grenzen aangeven binnen jouw team, mag dat?

Is er ruimte binnen jouw team voor medewerkers om hun grenzen aan te geven? Doen zij dit ook? Kan een collega bijvoorbeeld zeggen dat haar agenda voor de komende week echt vol is, ook al vinden andere collega’s dat zij best ‘even tussendoor’ nog wat extra werk kan oppakken? Hoe wordt hier naar gekeken door het team? Wat wordt er niet gezegd?

Grenzen aangeven en vasthouden is niet eenvoudig

Grenzen aangeven is voor veel mensen, in allerlei rollen erg lastig. Het stellen van een grens is dan nog wel te doen, opmerken dat je echt genoeg werk hebt binnen de beschikbare uren maar lukt het dan ook om ‘Nee, dat lukt niet’ te zeggen als iemand om hulp vraagt?

Een voorbeeld, Anne werkt een aantal van haar diensten in de nachtdienst en hierom heeft ze een afspraak met haar collega’s dat zij geen weekenddiensten draait. Eventueel een keer op vrijdag, dat is één keer in de maand maar de andere dagen kan zij thuis zijn. Nu is er een collega uitgevallen die altijd de weekend dienst heeft en de rest van het team ziet er erg tegenop om die weekenddiensten over te nemen.

Er is een systeem ingevoerd in de team agenda waarbij de dagen verdeeld worden en mensen geen ‘vaste dienst’ hebben. Maar in de praktijk is het zo dat vaste collega’s hun vaste diensten draaien. Ook hun thuis agenda is erop afgestemd. Nu wil jij als leidinggevende dat iedereen een extra dienst erbij pakt, zolang de collega die ziek thuis is nog niet terug is.

Collega Anne antwoord hierop met: “Nee, dat past niet in mijn agenda”. Wat is jouw reactie? Nu je haar eigenlijk nodig hebt, maar zij weigert op basis van haar eigen grens. Vind je dan dat zij deze grens moet opschuiven? Wanneer heeft zij dan recht om een grens te stellen?

Is er ook een manier te vinden om de uren op te vangen van een zieke collega, zonder dat de agenda van een ieder tegen hun zin overhoop gehaald wordt? In een projectplan dat je met het team opstelt, voordat iemand uitvalt kun je hier al rekening mee houden.

Grenzen aangeven is wel nodig

Als leidinggevende is het belangrijk om met het team af te stemmen dat iedereen zijn of haar grenzen mag aangeven en dat deze ook gerespecteerd worden. Het is goed om met elkaar hier regelmatig over in gesprek te gaan, zo voorkom je dat je al over iemands grens heen bent gestapt nog voordat zij hier iets over kon zeggen.

Mensen met burn-out klachten zijn vaak veel te lang door gegaan met hun werk, hebben veel extra verantwoordelijkheid op zich genomen omdat ze dachten dat dit van hen verwacht werd. Er was niemand anders om dit werk op zich te nemen en het werk blijft anders liggen. Maar wat gebeurt er als die collega uiteindelijk zelf ziek wordt, omdat ze bleef doorgaan, tegen haar eigen kunnen in.

Workshop ‘Je stress de Baas’

Voor leidinggevenden die willen voorkomen dat zij de grenzen van hun eigen team steeds verder moeten gaan oprekken om zo het werk gedaan te krijgen, heb ik een workshop voor het hele team. Hierin gaan we samen kijken welke invloed stress heeft op het lichaam en op je geeft. Ook kun je met elkaar in kaart brengen waar de grote energieslurpers zitten.

Misschien is er een vooroordeel over taken of weekenddiensten bij jou, waar het team het niet mee eens is. Door als team deel te nemen aan deze workshop, leer je op elkaar te vertrouwen en eerder aan te geven wanneer je elkaar nodig hebt. Ook leer je hoe je vervolgacties als team kunt inzetten om de stress de baas te zijn. Deze workshop kan op de eigen locatie plaats vinden.