Blus jij elke dag een klein brandje?

Of gaan we samen kijken naar een lange termijn aanpak?

Ook in de wereld van de specialisten kunnen mensen last krijgen van stress en burn-out klachten. Zo sprak ik met een HR manager die werkt met een team van hulpverleners en psychologen. Ook onder deze groep collega’s, waar men zich bewust is van psychische problemen door stress kan het hoog oplopen. Ook dan heeft een leidinggevende niet altijd de juiste tools in handen om ernstige klachten te voorkomen. Bovendien zou je denken dat mensen die anderen helpen met psychische klachten, zelf sneller deze zullen herkennen. Helaas, dit is niet altijd het geval en daarom is het in elke organisatie van belang om de communicatie open te houden en regelmatig de signalen te checken.

Hoge werkdruk

De werkdruk ligt enorm hoog, daarnaast is men voortdurend bezig met de korte termijn oplossingen voor problemen die op dat moment heel urgent zijn. In de zorg, in de psychische zorg maar ook in het bedrijfsleven kun je een probleem niet even een dag laten liggen als je eigenlijk al te veel werk hebt liggen. In elke branche zijn er brandjes die NU geblust moeten worden.

Hoe ga je hiermee om? Blijf je doorgaan, elke dag nieuwe brandjes blussen en hopen dat je team overeind blijft staan? Of ga je op zoek naar een andere oplossing? Bijvoorbeeld door iemand erbij te halen in je team en zo de werkdruk beter te verdelen.

Arbeidsmarkt krapte

Door de grote tekorten aan personeel in veel sectoren is het niet zo eenvoudig om ‘even een nieuwe collega te vinden’. In bedrijven, bij scholen, in de zorg en bij de ondersteuning van verschillende bevolkingsgroepen zien we dat de arbeidsmarktkrapte zorgt voor nieuwe problemen. Het werk vermindert niet, maar de werkdruk stijgt hierdoor wel.

Oplossing op de lange termijn

Door te focussen op de lange termijn kun je helaas niet de brandjes van vandaag snel blussen. Maar je kunt er wel samen met je team voor zorgen dat er niet elke dag nieuwe brandjes ontstaan. Dat er meer controle komt over hoe de processen verlopen, hoe collega’s communiceren, wie iemand vervangt bij een vrije dag of ziekte. Welke projecten nu voorrang hebben en waar andere taken even minder prioriteit mogen hebben. Dit is ook een proces waar tijd en energie in gestoken moet worden, maar ik bied hier graag mijn hulp in aan om dit sneller en vooral heel grondig te doen.

Eigenwijze collega’s

De mensen in jouw team zijn zich zeker wel bewust van de hoge werkdruk en weten ook dat stress aan hun gezondheid kan vreten. Of dit nu mensen zijn die zelf in de zorg werken of omdat dit een steeds groter en bekend probleem wordt, dat maakt alleen niet dat ze er ook naar handelen. Het is soms zo lastig om je manier van werken aan te passen, ook al weet je dat dit op de lange termijn de juiste keuze is.

Meer energie voor je werk, minder stress, minder ad hoc problemen opvangen, betere communicatie met je collega’s. We willen dat wel, maar hoe pakken we dat aan? En is onze huidige manier van werken echt wel toe aan vernieuwing? Eigenwijze collega’s blijf je altijd houden, maar met een training en een plan van aanpak onder je arm, kun je wel met een goed verhaal komen om ook deze teamleden mee te krijgen.

Coaching voor teams

In de training van 2 dagen, die ik eerder gegeven heb, neem ik je als leidinggevende mee om beter de vroege signalen van stress en burn-out te gaan herkennen bij je eigen team. Met inzicht in oorzaak, het eerder herkennen van de signalen en ook een plan van aanpak om niet meer voor verrassingen te staan. Door ervaringen te delen met andere managers, deel je inspiratie met elkaar. Je bent niet de enige die hier tegenaan loopt. En er zijn verschillende oplossingen mogelijk, ook voor jouw organisatie.